Kitschy Mundi

Blagovna znamka KITSCHY mundi se je rodila iz moje naravne potrebe po ustvarjanju in recikliranju, ter ljubezni do živali in spoštovanja narave in vesolja.

Ponovna uporaba me spremljata že od malih nog. Moja družina, predvsem oče, je bil pravi “strokovnjak” za reciklažo. Imel je neverjetne ročne spretnosti, ki jih je prida uporabljal in vedno znova presenečal svojo okolico z novimi izumi in recikliranimi stvaritvami.

Družinsko tradicijo, navdušenje nad reciklažo in svojo ustvarjalno žilico sem združila pod svojo blagovno znamko KISTCHY mundi, ki se je rodila leta 2011. Leto poprej sem se preselila nazaj v Lendavo in sem se dnevno srečevala s predmeti iz predetklosti, očetovo delavnico in podstrešjem, ki so bili polni spominov, pozabljenih predmetov in INSPIRACIJE. Prvi kosi nakita so nastali po vrnitvi domov s potovanja iz Budimpešte, kjer sem spoznala fenomenalne recikirane torbice iz gramofonskih plošč. Glede na to, da so se mi naše plošče, ki so ležale pozabljene na podstrešju smilile, sem se jih odločila transformirati v nakit. Prvi nakit je dobil pasjo formo. Razlog za to je enostaven. Sem velika ljubiteljiva živali, predvsem kužkov in muc in sem vsakič žalostna, ko odhajam na pot in se mi ne morejo pridružiti. Kompromis sem našla v “kužkastem” nakitu, ker mi daje en lep občutek, da so moje kosmate zverinice z mano kamorkoli se podam …

Ustvarjalna pot me vodi naprej, do kreiranja najrazličnejših dekorativnih elementov, ki s ponovno uporabo dobijo novo priložnost za življenje. Verjamem, da je ponovna uporaba koristna in dobra za naš planet in da je prihodnost v ECOdesign-u, ki podpira etično sobivanju z vsemi bitji na našem planetu in vesolju!

Zato te vabim, da se pridružiš tudi ti KITSCHY družini na razburljivi poti ustvarjanja in kreiranja lepe prihodnosti za vse!

2016 KM heder2

www.kitschymundi.eu

https://www.facebook.com/kitschymundi/

Save Save Save Save Save Save Save Save Save